Wij vinden het belangrijk dat de Veiligebuurt app efficient wordt gebruikt. Een bericht verwijderen kan daarom een handige opties zijn. Foutieve meldingen of oude meldingen kunnen handig opgeruimd worden.

Het kan voor veel mensen storend zijn als er berichten verstuurd worden die niet relevant meer zijn. Zo zie je in Whatsapp groepen vaak voorkomen dat wanneer een melding afgerond is de beheerder reageert met “Einde bericht” of “Deze melding is nu afgerond” waarmee wordt aangegeven dat er nu niet meer gereageerd hoeft te worden. Helaas al te vaak dat hier nog reactie op komen in de vorm van “duimpjes” of “Ok bedankt” etc.. erg goed bedoeld maar daardoor krijgen tientallen en soms meer dan 100 mensen deze berichtjes ook.

Bij Veiligebuurt kan een beheerder een melding echt sluiten. Dan is de melding alleen nog om te lezen en kunnen er geen reacties meer worden geplaatst. Indien nodig kan de beheerder de melding weer open zetten als deze opnieuw relevant wordt.

Verdere uitleg over de Veiligebuurt app lees je hier.

Een melding verwijderen kan gedaan worden door de groepsbeheerder of diegene die de melding heeft gestart. Je gebruikt dit bijvoorbeeld als er al veel oude meldingen in de lijst staan die opgeruimd kunnen worden of misschien is er wel per ongeluk een melding gemaakt.

Je kunt op de pagina waar alle meldingen staan per melding op het “v” tekentje tikken rechtsboven in elk blokje.

Als je een melding opent zie je ook een “v” tekentje met hetzelfde menu. Dit menu toont de opties die je als Veiligebuurt gebruikt hebt. Een beheerder zal hier andere opties zien dan andere groepsleden.

bericht verwijderen of sluiten
bericht sluiten of verwijderen