Veiligebuurt inzichten

Hoe veilig is het nou echt? Voelen uw inwoners zich ook zo? Wat gebeurt er eigenlijk met de buurtpreventie initiatieven, heb ik daar grip op en maximaliseren we het resultaat op onze investering? Zomaar enkele vragen die wij vaker horen. Buurtpreventie is niet enkel een hype, bijna elke gemeente heeft er wel in meer of mindere mate mee te maken. Terecht!, want het levert een beter woonklimaat. Veiligebuurt biedt u nu de tools om inzicht in buurtpreventie en participatie te krijgen vanuit het straatbeeld. Niet alleen de formele cijfers welke achteraf gerapporteerd worden en geen zicht bieden op wat er NIET gemeld wordt, maar de zaken waar uw inwoners op zijn minst de moeite voor nemen om het met elkaar te bespreken. Op deze pagina leest u meer over de inzichten die Veiligebuurt u kan bieden, onderstaande punten brengen we in beeld:

 • Deelnemersaantallen, alle groepen in beeld en aantallen per groep
 • Activiteit in de Veiligebuurt app (wordt er gemeld en ook gelezen?)
 • Alle meldingen + details zoals locatie, datum, onderwerp
 • Maandelijkse Veiligebuurt score (per buurt een rapportcijfer)

We bespreken graag de mogelijkheden voor uw gemeente. Offertes doen we op maat. We baseren de prijs op een starttarief + het aantal Veiligebuurt deelnemers dat actief is (daarmee hebben wij altijd de motivatie om het best mogelijke product voor uw inwoners te blijven maken) + eventueel maatwerk. Op deze manier draagt elke gemeente de kosten naar kunnen, kleinere gemeentes met een lager budget moeten ook gebruik kunnen maken van onze diensten.

Bekijk ook andere diensten van Veiligebuurt

Veiligebuurt deelnemers in uw gemeente.

Bekijk op een kaart waar de deelnemers zitten. In verban met privacy tonen we de leden op straat en buurtniveau, dus geen individuele huishoudens. In een grafiek ziet u de groei van het aantal deelnemers. En ook per groep tonen we hoeveel leden er in die groep zitten.

Activiteit in de app

Alleen het aantal deelnemers geeft nog niet aan of deze mensen ook actief zijn. Door in te zoomen bij een melding of in een periode kunnen we zien hoeveel leden nu echt online waren. Onderstaand voorbeeld toont de activiteit tijdens een specifieke melding in één buurt en daarnaast de dagelijkse hoeveelheid actieve inwoners in Gorinchem.

Meldingen in uw gemeente

Diverse zaken kunnen in de Veiligebuurt gemeld worden. Buren onderling maar ook aan de gemeente. In dit overzicht ziet u alle meldingen per type op de kaart en daarnaast een lijst met meldingen.

Veiligebuurt score Gorinchem

7,6

Rapportcijfer op een schaal van 1 tot 10

De gemeente score wordt gebaseerd op cijfers van het CBS, dit betreft allemaal publieke data.

Veiligebuurt vult deze cijfers aan met meer data. Dit zijn onder andere vermogensdelicten zoals woninginbraken (en poging tot) en fietsdiefstal bijvoorbeeld. Aan deze feiten voegen wij een wegingsfactor toe die zo goed mogelijk aansluit bij de beleving van de mens. Zo is bijvoorbeeld een woninginbraak zwaarder dan een fietsdiefstal. Daarnaast houden we rekening met het aantal inwoners. 10 diefstallen op 100 inwoners is anders dan 10 diefstallen op 5000 inwoners. Ook gebruiken we data uit de Veiligebuurt app zoals de meldingen die door buren worden gemaakt en het aantal actieve deelnemers. We maken dit als een “levend” algoritme waar relevante data aan toegevoegd kan worden.  De score wordt 1 keer per maand bijgewerkt. Immers gebeurt er soms heel veel in een jaar tijd.

Op deze manier kan de gemeente sneller resultaten zien en beter sturen op de leefbaarheid en veiligheid in de buurt. Bekijk hieronder de type incidenten die we op dit moment meetellen.

 • fietsdiefstal
 • diefstal uit een vervoersmiddel
 • zakkenrollen, straatroof en beroving
 • diefstal uit woning en schuur (incl poging tot)
 • diefstal uit niet residentiële woningen
 • geweld en seksuele misdrijven
 • vernieling en misdrijf tegen openbare orde
 • bedreiging en stalking
 • mishandeling
 • vernieling aan auto
 • overlast
 • brand
 • oplichting en fraude
 • verdachte en of verwarde personen
 • diverse overigen, subcategorieën of on-gecategoriseerd
BUURTNAAM VEILIGEBUURT SCORE
Avelingen Oost 8,1
Avelingen West 7,4
Bedrijventerrein Noord 5,9
Benedenstad 7,8
Bovenstad 8,0
Dalem 8,6
Gildenwijk 7,8
Haarwijk Oost 6,9
Haarwijk West 6,6
Hoog Dalem 7,2
Laag Dalem I 8,3
Laag Dalem II 7,9
Laag Dalem Oost 8,0
Laag Dalem Zuid 8,1
Landelijk gebied Noord 7,2
Landelijk gebied Oost 7,0
Landelijk gebied West 5,9
Landelijk gebied Zuid 7,4
Linge 7,3
Lingewijk 8,0
Molenvliet 7,8
Oost I 7,5
Papland 6,7
Schelluinsestraat 6,8
Schotdeuren 6,7
Stalkaarsen 7,0
Wijdschild 8,2

Bekijk de buurten van Gorinchem op de kaart

Veiligebuurt diensten

(Buurt)preventie, veiligheid en voorlichting

Veiligebuurt zet zich in voor het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Als app is het ons doel om functioneel waarde te leveren aan inwoners van Nederland door een laagdrempelig middel te bieden om contact met buren te onderhouden. Niet op sociaal of maatschappelijk gebied maar functioneel op het vlak van veiligheid. Één app met één doel. Voel je veiliger in je eigen buurt!

 • Als communicatiekanaal brengen we relevante, lokale berichten naar de buurt. Een centrale plek voor politie berichten, Burgernet, AmberAlert, urgente meldingen uit de gemeente, voorlichting, cybercrime, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt
 • We treden op als verbinder door buren automatisch bij elkaar in groepen te zetten, ook als je elkaar nog niet kent. Geen sociale buurtapp maar functioneel. Want iedereen wil toch een veilige buurt?
 • Veiligebuurt is een decentrale meldkamer. Buren melden aan elkaar en er kan tussen burgen er instanties ook meldingen uitgewisseld worden. Zelfs je inbraakalarm kan aan Veiligebuurt gekoppeld worden.
 • Oplossingsgericht door het leveren van tips, voorlichting en preventie producten zoals een alarmsysteem of een beter slot op je voordeur.
 • En het is GRATIS voor alle bewoners,. Om dit ook zo te houden in de toekomst levert Veiligebuurt haar diensten onder meer aan overheden en politie.

Bekijk ook de andere diensten van Veiligebuurt

Wat kan Veiligebuurt voor uw gemeente betekenen?

Uitrol van de Veiligebuurt app, leveren van content, rapportages, uitvoering van marktonderzoeken, koppelen met uw systeem of simpelweg alle online elementen. Veiligebuurt concentreert zich op het online platform en dienstverlening op afstand daar zijn wij sterk in. Wij ervaren dat de waarde van het lokale persoonlijke contact niet vervangen kan worden door “buitenstaanders”. Beter een goede buur dan een verre vriend. Wel kunnen we helpen in de voorbereiding van eventuele buurtbijeenkomsten, flyers, brieven, presentatiemateriaal of als vraagbaak. Dit doen we kosteloos voor iedere initiatiefnemer, gemeente en bewoner.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yves Verschueren: (of vul het contact forumlier in)

Yves Verschueren

Yves Verschueren
Oprichter Veiligebuurt.nl
M: +31 6 284 695 63
@: Yves@veiligebuurt.nl

    

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.