Veiligebuurt crowd control

Crowd control functionaliteiten worden momenteel door Veiligebuurt onderzocht. Wij geloven er sterk in dat we hier diverse mogelijkheden kunnen uitnutten omdat zoveel mensen in Nederland al snel gebruik maken van onze app voor veiligheidsredenen. De grootste uitdagingen met dergelijke crowd control oplossingen zijn vaak de permissies die je van je gebruikers nodig hebt om locatie data te monitoren. Met het oog op buurtpreventie en veiligheid ervaren we nu dat onze gebruikers ons graag die persmissies geven. Traditionele crowd control oplossingen zoals camera-monitoring of matrixborden zijn ontzettend duur om in te zetten bij evenementen. Daarbij ontbreekt het ook nog eens aan communicatie mogelijkheden met de doelgroep. Met camera’s kijk je alleen, met NL-Alert kun je alleen enkele korte berichten sturen. De Veiligebuurt app is juist ingericht op multimedia, twee-richtingscommunicatie met groepen mensen in een urgente situatie. We werken aan de volgende mogelijkheden:

  • Heatmaps, actuele inzichten in mensenmassa en stroming
  • Verstuur berichten / instructies (Crowd management)
  • Ontvang input / vraag feedback
  • Geofencing

Bekijk ook andere diensten van Veiligebuurt

Actuele heatmaps

Door tijdens een event of bij een incident alle Veiligebuurt gebruikers te volgen kunnen we een kaart tonen met de locatie van mensen, hoe druk het is en in welke richting de meute beweegt. De locatie intervallen zijn variabel te maken zo kun je tijdens een calamiteit real-time inzicht krijgen maar gebruiken we buiten calamiteiten om maar heel weinig data en batterij. Op deze manier blijft het “user friendly” en halen we niet meer data op dan strict noodzakelijk. Hier enkele voorbeelden van dergelijke heatmaps

Berichten versturen en feedback

Erg belangrijk bij crowd control is dat je de mensen kunt aansturen. Geef richtingaanwijzingen naar de juiste vluchtroute of instrueer mensen hoe te handelen. Je wilt real-time en continue de mensen kunnen bereiken en niet alleen zenden maar ook ontvangen. Krijg reacties terug uit het calamiteiten gebied. Eerstehands informatie van getuigen of slachtoffers welke direct ook voor hulpverleners inzichtelijk zijn. Zo kun je snel en adequaat reageren op de behoefte vanuit het epicentrum van een incident. Bij drukke evenementen of ernstige incidenten is de digitale bereikbaarheid van mensen vaak nog een probleem omdat telefoonmasten overbelast zijn of andere redenen van geen/slecht bereik. Veiligebuurt kijkt naar de ontwikkeling van meshed netwerken tussen alle telefoons. Indien je Veiligebuurt op je telefoon hebt staan kan in de calamiteiten modus via bluetooth of persoonlijke hotspots gecommuniceerd worden.

Geofencing

Met geofencing kun je mensen een waarschuwing of ander bericht sturen op het moment dat ze binnen een bepaalde straal of polygon van een locatie komen. Zo kun je mensen waarschuwen ergens niet naartoe te gaan of juist een gebied te verlaten. Is er ontploffingsgevaar, een chemische wolk of een terreurdreiging dan kunnen we via Veiligebuurt nog meer mensen waarschuwen en in veiligheid brengen.

Veiligebuurt diensten

(Buurt)preventie, veiligheid en voorlichting

Veiligebuurt zet zich in voor het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Als app is het ons doel om functioneel waarde te leveren aan inwoners van Nederland door een laagdrempelig middel te bieden om contact met buren te onderhouden. Niet op sociaal of maatschappelijk gebied maar functioneel op het vlak van veiligheid. Één app met één doel. Voel je veiliger in je eigen buurt!

  • Als communicatiekanaal brengen we relevante, lokale berichten naar de buurt. Een centrale plek voor politie berichten, Burgernet, AmberAlert, urgente meldingen uit de gemeente, voorlichting, cybercrime, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt
  • We treden op als verbinder door buren automatisch bij elkaar in groepen te zetten, ook als je elkaar nog niet kent. Geen sociale buurtapp maar functioneel. Want iedereen wil toch een veilige buurt?
  • Veiligebuurt is een decentrale meldkamer. Buren melden aan elkaar en er kan tussen burgen er instanties ook meldingen uitgewisseld worden. Zelfs je inbraakalarm kan aan Veiligebuurt gekoppeld worden.
  • Oplossingsgericht door het leveren van tips, voorlichting en preventie producten zoals een alarmsysteem of een beter slot op je voordeur.
  • En het is GRATIS voor alle bewoners,. Om dit ook zo te houden in de toekomst levert Veiligebuurt haar diensten onder meer aan overheden en politie.

Bekijk ook de andere diensten van Veiligebuurt

Wat kan Veiligebuurt voor uw gemeente betekenen?

Uitrol van de Veiligebuurt app, leveren van content, rapportages, uitvoering van marktonderzoeken, koppelen met uw systeem of simpelweg alle online elementen. Veiligebuurt concentreert zich op het online platform en dienstverlening op afstand daar zijn wij sterk in. Wij ervaren dat de waarde van het lokale persoonlijke contact niet vervangen kan worden door “buitenstaanders”. Beter een goede buur dan een verre vriend. Wel kunnen we helpen in de voorbereiding van eventuele buurtbijeenkomsten, flyers, brieven, presentatiemateriaal of als vraagbaak. Dit doen we kosteloos voor iedere initiatiefnemer, gemeente en bewoner.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yves Verschueren: (of vul het contact forumlier in)

Yves Verschueren

Yves Verschueren
Oprichter Veiligebuurt.nl
M: +31 6 284 695 63
@: Yves@veiligebuurt.nl

    

Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.