Veiligebuurt als communicatie kanaal

Veiligebuurt is in de kern een communicatie kanaal. Dit kan zijn tussen burgers onderling maar ook tussen overheid en burger, politie en burger of andere relevante instanties. De kracht van de Veiligebuurt app zit in de focus op het thema veiligheid en de snelheid en urgentie waarmee de doelgroep op de hoogte gebracht kan worden. Daarnaast kun je zeer lokaal je doelgroep definiëren, dit noemen we “hyperlocal targetting”. Dit gebeurt op straat, buurt of postcode niveau. Het Veiligebuurt platform is dus meer dan alleen buurtpreventie, lees hier meer over de volgende mogelijkheden:

 • Meldingen ontvangen en plaatsen
 • Nieuws content van diverse bronnen, tips, eigen publicaties zoals voorlichting en handelingsperspectief
 • Hyper-local targeting, straat, groep, buurt of uw hele gemeente
 • Enquêtes en onderzoeken uitzetten binnen uw inwoners met een hoog percentage respondenten

We bespreken graag de mogelijkheden voor uw gemeente. Offertes doen we op maat. We baseren de prijs op een starttarief + het aantal Veiligebuurt deelnemers dat actief is (daarmee hebben wij altijd de motivatie om het best mogelijke product voor uw inwoners te blijven maken) + eventueel maatwerk. Op deze manier draagt elke gemeente de kosten naar kunnen, kleinere gemeentes met een lager budget moeten ook gebruik kunnen maken van onze diensten.

Bekijk ook andere diensten van Veiligebuurt

Meldingen maken en ontvangen

Een incident waarbij u snel de inwoners wilt waarschuwen dat kan eenvoudig vanuit de app. Er zijn diverse type meldingen (binnenkort komt een grote update hierop). Bekijk hier enkele schermafbeeldingen.

Nieuws, tips en andere content

Op de nieuwspagina in de app kan allerlei content geplaatst worden welke niet van de inwoner zelf afkomstig is. Veiligebuurt bied content aan van de politie, Burgernet Meldingen (vaak sneller dan de app van Burgernet zelf), P2000 meldingen, Amber Alert, Cybercrime info en nog veel meer mogelijkheden. Bekijk hier enkele voorbeelden.

Targeting

Hyper-local targeting betekent dat we tot op hele kleine schaal inwoners in uw gemeente kunnen selecteren. We doen dit op de volgende niveau’s:

 • straat
 • groep
 • buurt
 • postcode
 • gemeente

Deze segmentering kan gebruikt worden in rapportages en in de communicatie. Op de afbeeldingen staat een voorbeeldkaart met alle straatgr0epen en buurtgroepen, deze kunnen los of gecombineerd als segment dienen. De 2de afbeelding toont wat voor gebied een buurtgroep bestrijkt.

Enquêtes

De trouwe Veiligebuurt gebruikers kunnen we eenvoudig benaderen met korte vragen in de Veiligebuurt app. Dit heeft gemiddeld een respons succes van 50%. Is er behoefte aan een uitgebreider onderzoek dan kan ook email ingezet worden en tools zoals Surveymonkey of anders. In de afbeeldingen zie je enkele voorbeelden oa. een in app pop-up, je kunt de views en clicks inzien en na afloop presenteren we de resultaten.

Veiligebuurt diensten

(Buurt)preventie, veiligheid en voorlichting

Veiligebuurt zet zich in voor het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Als app is het ons doel om functioneel waarde te leveren aan inwoners van Nederland door een laagdrempelig middel te bieden om contact met buren te onderhouden. Niet op sociaal of maatschappelijk gebied maar functioneel op het vlak van veiligheid. Één app met één doel. Voel je veiliger in je eigen buurt!

 • Als communicatiekanaal brengen we relevante, lokale berichten naar de buurt. Een centrale plek voor politie berichten, Burgernet, AmberAlert, urgente meldingen uit de gemeente, voorlichting, cybercrime, de mogelijkheden zijn vrijwel onbeperkt
 • We treden op als verbinder door buren automatisch bij elkaar in groepen te zetten, ook als je elkaar nog niet kent. Geen sociale buurtapp maar functioneel. Want iedereen wil toch een veilige buurt?
 • Veiligebuurt is een decentrale meldkamer. Buren melden aan elkaar en er kan tussen burgen er instanties ook meldingen uitgewisseld worden. Zelfs je inbraakalarm kan aan Veiligebuurt gekoppeld worden.
 • Oplossingsgericht door het leveren van tips, voorlichting en preventie producten zoals een alarmsysteem of een beter slot op je voordeur.
 • En het is GRATIS voor alle bewoners,. Om dit ook zo te houden in de toekomst levert Veiligebuurt haar diensten onder meer aan overheden en politie.

Bekijk ook de andere diensten van Veiligebuurt

Wat kan Veiligebuurt voor uw gemeente betekenen?

Uitrol van de Veiligebuurt app, leveren van content, rapportages, uitvoering van marktonderzoeken, koppelen met uw systeem of simpelweg alle online elementen. Veiligebuurt concentreert zich op het online platform en dienstverlening op afstand daar zijn wij sterk in. Wij ervaren dat de waarde van het lokale persoonlijke contact niet vervangen kan worden door “buitenstaanders”. Beter een goede buur dan een verre vriend. Wel kunnen we helpen in de voorbereiding van eventuele buurtbijeenkomsten, flyers, brieven, presentatiemateriaal of als vraagbaak. Dit doen we kosteloos voor iedere initiatiefnemer, gemeente en bewoner.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Yves Verschueren: (of vul het contact forumlier in)

Yves Verschueren

Yves Verschueren
Oprichter Veiligebuurt.nl
M: +31 6 284 695 63
@: Yves@veiligebuurt.nl

    

Cart Item Removed. Undo
 • No products in the cart.