De Veiligebuurt app voegt jou na registratie automatisch toe aan enkele (openbare) groepen (straat en wijk). Maar je kunt jezelf ook verenigen in andere groepen welke relevant zijn voor jou, een paar straten samen bijvoorbeeld. Mogelijk zijn deze groepen er al (zie groep zoeken). Ook is het mogelijk om beheerder te worden van een openbare groep, zo kun je die groep bij wijze van spreken “overnemen”.

Als deze opties nog niet helemaal op de wensen aansluiten is het ook mogelijk om zelf een groep te starten. Je kiest dan zelf de naam, locatie van de groep en de keuze om deze groep openbaar te maken of besloten te houden. In een besloten groep kunnen andere buren toegang aanvragen maar komen ze er niet automatisch in. De beheerder keurt toegangsverzoeken goed of af. Voorbeelden voor eigen groepen zijn: een winkeliersvereniging, buurtpreventie loopgroep of een kleinere of grotere buurt dan standaard door Veiligebuurt ingedeeld.  Twijfel je wat in jouw situatie handig is neem dan gerust contact op met info@veiligebuurt.nl

Meer lezen uit de handleiding van Veiligebuurt?

Vanuit het Startscherm waar al jouw groepen staan scrol je naar beneden. Onderin dit scherm druk je op “+ Groep toevoegen”. Daarna ga je naar “+ Nieuwe groep starten”

veiligebuurt groep toevoegen

Tik de locatie aan van de nieuwe groep. Buren die groepen zoeken kunnen op de kaart deze groep terugvinden op die locatie.

start een groep

Geef de groep een unieke naam waarmee deze door anderen goed gevonden kan worden. Houd er rekening dat de naam “buurtpreventie” niet uniek genoeg is en er daar al tientallen van zijn. Ook lange namen zijn niet handig op kleine telefoontoestellen aangezien die niet in de breedte van het scherm vallen. Je hebt dan al snel
“Buurtpreventie groep i……”

Vul een omschrijving in zodat iedereen weet wat jouw bedoeling is voor deze groep.

Ook kies je hier of je de groepen openbaar wilt hebben of niet. Openbaar betekent dus dat iedereen die lid wilt worden toegang heeft. Je ziet wel altijd als er nieuwe leden bij zijn.

groep starten

Voeg eventueel al leden toe aan de groep. Je ziet hier een lijst van buren waar je al een andere groep samen mee deelt, dit zijn jouw contacten in je buurt. Later kun je ook mensen uitnodigen via social media, een sms of op andere manieren.

Deze stap is optioneel, je kunt ook de groep starten zonder leden. Als laatste krijg je een samenvatting van je keuzes en kun je de groep aanmaken door verder te gaan.

leden toevoegen