Alle groepen makkelijk vindbaar in de app.

We hebben het eenvoudiger gemaakt voor mensen om met de buurt-app mee te doen. Moest je voorheen eerst uitvogelen bij wie je moest zijn en vervolgens toestemming verkrijgen van deze persoon om actief te worden in de buurt.

Groep toevoegen

Nu word je met de Veiligebuurt app automatisch geplaatst in de juiste straat- en buurtgroep. Omdat het ook mogelijk is om aan te sluiten bij andere groepen zijn deze ook allemaal vindbaar in de app. Zo kun je bijvoorbeeld ook lid worden van de buurtgroep bij je werk zodat je ook daar op de hoogte blijft en alert kan zijn op misstanden.

Lid worden van andere groepen

De Veiligebuurt app voegt je na registratie automatisch toe aan enkele (openbare) groepen (straat en wijk). Er zijn hiernaast echter ook andere groepen welke mogelijk relevant zijn voor jou.

  • omringende straten of buurten
  • de omgeving waar je kinderen naar school gaan
  • waar je oma woont.

Misschien is er in jouw buurt wel een georganiseerde buurtpreventiegroep die een eigen Veiligebuurt groep is gestart. Je kunt deze groepen allemaal terugvinden in de app en lid worden (sommige groepen zijn overigens besloten, hier kun je toegang tot vragen).

Nog andere instructies over de Veiligebuurt app lezen?

Groep Toevoegen

In je “startscherm” zie je alle groepen waar je al lid van bent. Onderaan dit lijstje vind je een knop met “+ Groep toevoegen”. Door op die knop te drukken kun je gaan zoeken naar andere groepen. Dit kan in een lijst of op een kaart.

veiligebuurt groep toevoegen

Zoeken op naam

Je komt eerst in het scherm waar je op naam kunt zoeken. Een straatnaam of buurtnaam kan meerdere keren voorkomen in Nederland. Let op dat je lid wordt van de juiste groep. Tussen haakjes staat de gemeente erbij vermeld. Twijfel je achteraf? Dan kun je de groep openen en naar het groepsinformatie scherm gaan, daarin vind je een kaart en zie je de exacte locatie terug op de kaart.

groepen op naam zoeken

Zoeken via kaart

Via de kaart kun je de omgeving bekijken en inzoomen op een locatie. Tik op een punt om de groepsnaam te zien, tik vervolgens op de naam om lid te worden. Via het filter rechtsboven kun je zoeken naar de verschillende typen. De verschillende types zijn “buurtgroep”, “straatgroep” en “overige groep”. De eerste twee types zijn automatisch aangemaakte groepen, het laatste type zijn door gebruikers aangemaakte groepen (bijvoorbeeld handmatig aangemaakte buurtpreventie-groepen).

Nadat je lid bent geworden van een groep is deze niet meer zichtbaar op de kaart. Je kunt immers niet twee keer lid worden van een groep. Verlaat je de groep? Dan word deze ook weer vindbaar op de kaart.

filter groepen toevoegen

Besloten groepen

Een groepsbeheerder kan de groep openbaar houden of besloten maken. Je herkent besloten groepen aan het “slotje”. Dit houdt in dat de beheerder eerst moet goedkeuren voordat je lid kunt worden. Als je op “voeg toe” tikt dan krijgt de betreffende beheerder een bericht dat jij lid wilt worden. Bij de groepen zonder slotje wordt je direct lid (zonder toestemming nodig te hebben).

besloten groepen slotje